SERVICII DENTARE COPII

PREVENIREA CARIILOR, OBTURATII COLORATE, COROANE PEDODONTICE

Prevenirea cariilor - Sigilari

Sigilarea santurilor si fosetelor este o metoda eficienta de prevenire a cariilor, atat in ceea ce priveste dintii temporari, dar mai ales cei permanenti.


Sigilarea formeaza un strat protector care previne stagnarea resturilor de mancare si a bacteriilor producatoare de carie in santurile dintilor. Aceasta manopera trebuie realizata la scurt timp dupa eruptia dintilor respectivi, este nedureroasa si neinvaziva. Are o durata de viata limitata, fiind nevoie sa se refaca dupa cativa ani.

Profilaxie

Prevenirea cariilor incepe de acasa. Invata-l pe copilul tau sa se spele de mic de doua ori pe zi, dimineata si seara. Perierea dintilor trebuie sa se faca sub atenta supraveghere pana la 7 ani.


Clinica noastra recomanda folosirea unei paste de dinti cu ingrediente naturale in procentaj cat mai mare.


Evita gustarile nesanatoase, care contin zahar sau acizi. Alege in schimb iaurtul, branza sau legume. Apa plata este cea mai buna bautura pentru copii.
Mergi cu copilul tau la dentist inainte sa fie o urgenta, pentru a se acomoda cu medicul si aparatele.

Instructaj

In clinica noastra ajutam copii sa isi imbunatateasca tehnica de periaj prin exemplificare pe un model. Este foarte important sa se acorde timpul necesar periajului pentru a atinge toate suprafetele dentare.


Imparte cavitatea orala in 6 zone : suprafata exterioara a dintilor, cea interioara si cea cu care mesteca, pentru fiecare arcada, acordand aproximativ 20 secunde pentru fiecare zona. La final, nu uita curatarea limbii.