BLOG

KIDS DENTAL & TEENS

9 Feb 2018 · raluca

Lumea lui Dino. Avem grijă de dentiția micuțului tău

Clinica Kids Dental este specializată pe stomatologia pediatrică, majoritatea pacienților noștri fiind copii sau adolescenți. Cei mici trec printr-o serie de transformări datorită dințișorilor: mai întâi le cresc cei de lapte, apoi le cad și le cresc dinții permanenți tineri. Pe tot parcursul acestui proces este foarte important ca dantura celor mici să fie verificată, deoarece defectele apărute din copilărie îi pot afecta în viitor, dar descoperite la timp ele pot fi corectate. Recomandarea personalului nostru specializat este să preveniți din timp asemenea situații prin consultații stomatologice regulate. Cele mai frecvente problemele stomatologice care pot interveni la copii sunt:

Tratamente ale dinților temporari (de lapte)

Dinții de lapte sunt trecători și ei vor lăsa locul dinților permanenți. Dar, cu toate acestea, ei nu trebuie lăsați netratați. În scopul prevenirii apariției cariilor este recomandată sigilarea acestora (mici plombe aplicate în scop de protecție), iar dacă este prea târziu și aceștia s-au cariat deja, ei pot fi obturați (plombați) sau chiar se poate „scoate nervul” atunci când este cazul. Este indicat să știți că o carie sau infecție a dintelui de lapte poate afecta sănătatea dintelui permanent încă neerupt, acesta din urmă având posibilitatea să se formeze cu defecte de smalț, care pe viitor se pot transforma cu uşurință în carii.

Tratamente ale dinților permanenți tineri

Dinții permanenți tineri trebuie tratați cât mai repede după ce erup, dacă își face simțită prezența caria. Dacă dinții nu sunt cariați dar predispoziția la carie este mare, recomandăm sigilarea lor. Mai precis, la fel ca și în cazul dinților de lapte, se pot aplica mici plombe în scop de protecție. Dentiția prichindelului tău trebuie atent supravegheată pentru a se bucura de o sănătate orală bună pe tot parcursul vieții!

 

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn