BLOG

KIDS DENTAL & TEENS

21 Dec 2017 · raluca

Dino are grijă de prichindelul tău. Tipuri de anestezie pentru copii

Frică de ace? De durere? Anxietate față de medicul stomatolog? La KidsDental, Dino, prietenii lui și personalul specializat fac tot posibilul ca prichindelul tău să se simtă cât mai confortabil pe scaunul stomatologic. Pentru ca acest lucru să se întâmple, folosim mai multe metode de sedare a celui mic.

Stomatologia modernă se realizează sub sedare, astfel copilul va fi tratat complet atraumatic și mult mai eficient. Cu o singură programare, se pot rezolva procedee care ar necesita în mod normal mai multe intervenții.

Există diverse metode de sedare a copilului dumneavoastră. Stomatologul și anestezistul vor discuta cu părinții despre opțiunile disponibile de tratament și le vor sugera varianta adecvată, în funcție de istoricul sănătății, vârsta și afecțiunile dentare ale copilului.

Anestezia generală

Aplicarea anesteziei generale va fi efectuată prin injectare intravenoasă a substanței active care va induce starea de somnolență cu ajutorul aparatului special numit Injectomat. Pe parcursul operației se monitorizează starea pacientului și la nevoie se completează substanța anestezică. La sfârșitul intervenției, aparatul va injecta din nou o soluție medicamentoasă ce va determina trezirea pacientului. Anestezia generală este efectuată de un medic specialist anestezist cu aparatură specială de dozare, având alături o echipă instruită să monitorizeze pacientul pe toata durata intervenției și să intervină dacă este cazul.

Inhalosedarea

Inhalosedarea este o metodă de sedare conștientă, cu ajutorul căreia putem obține o stare de relaxare, în vederea realizării tratamentului stomatologic. Pacientului, așezat pe scaunul stomatologic,i se aplică o mască nazală, cu ajutorul căreia inhalează inhalează un amestec de protoxid de azot în combinație cu oxigen, rezultând un gaz ilariant care are proprietăți sedative și analgezice. Acest gaz induce o stare de relaxare, de bine. Pe tot parcursul intervenției prichindelul rămâne conștient, răspunde la stimuli și colaborează cu medicul specialist.

Anestezia locală

         Anestezia locală topică, prin pulverizare : este cel mai frecvent folosită la copii.  Este un tip de anestezie de suprafață, soluția se aplică direct pe zona pe care dorim să o anesteziem.

La KidsDental puteți opta pentru oricare dintre aceste tipuri de anestezie. Misiunea lui Dino este ca prichindelul tău să se simtă în largul lui la întâlnirea cu medicul dentist.

 

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn