BLOG

KIDS DENTAL & TEENS

13 Mar 2017 · Kids Dental

CUM ȘI CÂND SE SCHIMBĂ DINȚII DE LAPTE

“MI SE MIȘCĂ DINTELE!”
Aceste cuvinte reprezintă o piatră de hotar în viață copilului tău. Dinții de lapte trebuie să cadă pentru a face loc dinților permanenți – un proces care continuă pană în jurul vârstei de 17-21 de ani, când erup ultimii dinți permanenți – molării de minte.Cei mai mulți copii sunt încântați să simtă cum se mișcă un dinte și că vor avea o vizită de la Zâna Măseluță, în timp ce unii se tem că va durea atunci când dintele va cădea. În cazul în care copilul dumneavoastră este anxios, puteți să-l asigurați că, probabil, nu va simți nimic.

DINȚII DE LAPTE
Un copil are în mod normal 20 de dinți de lapte, care erup în continuu până în jurul vârstei de 3 ani . Acești dinți temporari se vor schimbă în aceeași ordine cu ordinea în care au erupt.
Rădăcină unui dinte de lapte începe să se resoarbă, să se dizolve atunci când dintele permanent își formează coroană în os și începe s ail împingă pe cel de lapte, făcându-și loc să erupă. Dar este posibil că dinții de lapte să se piardă mai repede, în cazul unui accident sau a unei boli dentare. În aceste situații, medicul pedodont va pune un mentinator de spațiu (distanțare) pană când dintele adult este gata să iasă. Acest lucru previne problemele viitoare de spațiu.
Atunci când va fi cazul, încurajați-vă copilul să clatine ușor dintele care se mișcă. Jucându-se cu el, copilul ajută la desprinderea lui mai rapidă. Un dinte care refuză să cadă, necesită intervenția medicului pedodont care va extrage dintele mobil printr-o manoperă foarte rapidă și nedureroasă pentru copii.

DINȚII PERMANENȚI
Noii dinți sunt mult mai mari decât cei de lapte, pentru că sunt dinți de adult. De asemenea, tind să fie mai puțin albi decât cei de lapte și au muchiile mai bine definite pentru că acestea nu au fost incă utilizate pentru mușcat și de mestecat.
Incisivii centrali inferiori sunt primii care se schimbă, pe la 6-7 ani. Dacă copilul se plânge de durere în zonă posterioară a cavității bucale, este probabil, din cauza primilor molări permanenți care erup și ei tot cam pe atunci. Aceștia erup în spatele dinților de lapte. Ibuprofenul poate ușura durerea, deși este puțin probabil să dureze mult timp.
În cazuri rare, o pereche de dinți noi vin în față celor vechi, creând două rânduri de dinți. Această este o etapă temporară, numită uneori dinții de rechin. Acesta este momentul când trebuie să faceți o vizită la medicul dentist.

CE TREBUIE FĂCUT?
Periajul este acum mai important decât oricând. Recomandăm supravegherea copilului la periaj până pe la 8 ani.
Se înlocuiește periuța de dinți la fiecare trei sau patru luni , pentru a reduce bacteriile dăunătoare.
Și asigurați-vă că vizitati un dentist de două ori pe an.

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn