APARATE DENTARE

PENTRU ADOLESCENTI

INVISALIGN

invizibil, confortabil, rapid

Aparatul orthodontic Invisalign este format dintr-un set de gutiere de plastic transparent si foarte dur, care iti indreapta dintii gradual aplicand o forta controlata si constanta asupra lor, pana se aliniaza asa cum dorim.

 

In decursul tratamentului vei purta mai multe seturi de alignere, pe care ti le vei schimba singur o data la 2 saptamani, pana cand dintii tai vor fi perfect aliniati. Este un sistem de ultima generatie ce rezolva o problema in cel mai modern si eficient mod.

 

Invisalign nu se vede, este mobil si poti sa vezi cum vor arata dintii tai la final. Este fascinant sa vezi pe calculator o simulare 3D a evolutiei tratamentului de la stadiul initial la cel final, chiar inainte de inceperea acestuia.

 

SOLUTII FINANCIARE VREAU ACEST APARAT

 

INCOGNITO

rezolva orice caz complex, complet invizibil, metale pretioase

Aparatul dentar Incognito, cunoscut si sub denumirea de iBraces, este un dispozitiv high-tech complet invizibil, care se adapteaza perfect avand un design special pentru dintii tai si cu rezultate incredibile.

 

Incognito reprezinta cea mai buna alegere atunci cand aspectul estetic are un rol important in viata sociala sau profesionala a pacientului.

 

Cu Incognito se poate corecta orice malocluzie la tineri sau adulti cu rezultate de inalta calitate. Atat brackets-ii cat si arcurile sunt realizate individual prin tehnologie computerizata CAD/CAM. Brackets-ii sunt realizati din aliaj de aur, antialergic si foarte dur, lucru ce le permite un design aplatizat si un confort sporit pentru pacient, o curatire facila.

 

SOLUTII FINANCIARE VREAU ACEST APARAT

 

DAMON

estetic sau metalic, accesibil, rezolva orice caz

Damon este un nou concept in tratarea malocluziilor cu ajutorul aparatelor ortodontice fixe, montate pe zona vestibulara a dintilor, avand ca rezultat un zambet perfect si o imbunatatire a aspectului facial al pacientului.

 

Avantajul major al acestui sistem il reprezinta autoligaturarea pasiva a brackets-ilor, eliminand necesitatea ligaturilor elastice. Un alt avantaj este dat de arcurile super elastice care au o memorie elastica imbunatatita imprimand dintilor o miscare mai rapida si cu nevoie redusa de ajustari suplimentare, iar fortele folosite sunt sensibile la adaptarea biologica a tesuturilor pe care actioneaza. Toate aceste particularitati cresc eficienta sistemului oferind un tratament mai rapid, sedinte mai putine si mai scurte, comfort crescut pentru pacient: absenta iritatiilor si leziunilor mucoasei, brackets-ii sunt mai mici, usor de suportat si de igienizat, iar rezultatele sunt exceptionale.

 

Exista o varianta metalica si una estetica, cu bracketi de culoarea dintilor.

 

SOLUTII FINANCIARE VREAU ACEST APARAT

 

SOLUTII FINANCIARE

Intrebari frecvente despre tratamentele ortodontice

La ce varsta ar trebui un copil sa fie consultat de un ortodont?

O consultatie cat mai precoce ajuta de multe ori la interceptia unor malocluzii ce altfel sunt mult mai greu de corectat la varste mai inaintate. Incepand cu varsta de 6-7 ani e bines a se faca o consultatie.

Tratamentul ortodontic poate fi aplicat si la varste mai inaintate?

O varsta inaintata nu mai constituie un impediment pentru tratamentul ortodontic. Atata timp cat parodontiul si osul alveolar sunt sanatoase, aparatele ortodontice pot fi folosite la orice varsta, chiar in scop preprotetic atunci cand dorim alinierea dintilor basculati in vederea realizarii unei lucrari protetice sau a inserarii unui implant.

In ce consta tratamentul ortodontic?

Exista doua etape:
Faza activa, care implica utilizarea brackets-ilor sau a altor aparate pentru corectarea dintilor si o faza de contentie care consta in folosirea unui aparat de contentie (gutiera, positioner, retainer) pentru a mentine dintii in pozitia corectata.

Poate tratamentul ortodontic sa provoace durere?

Aparatele ortodontice s-au dezvoltat din punct de vedere tehnologic in ultimii ani, beneficiind de bracketi mai mici, de arcuri mai sensibile si de accesorii inovatoare astfel incat tratamentul sa devina cat mai confortabil.

Cat dureaza tratamentul ortodontic?

Un tratament cu un aparat mobil poate dura de la 12 pana la 18 luni. Durata medie a tratamentului cu bracketi poate varia de la 18 la 36 de luni. In acest timp, pacientul este chemat o data la 6-8 saptamani pentru activare si control. Atat durata cat si succesul tratamentului depind de o serie de factori, precum varsta pacientului, severitatea malocluziei, cooperarea pacientului si reactia organismului la tratament.

Care sunt tratamentele care necesita extractii?

Tratamentul extractional se refera la indepartarea unor dinti de pe arcada pentru a face loc alinierii altor dinti in cazurile cu inghesuire. Tratamentul non-extractional beneficiaza de expansiunea arcadei pentru a castiga spatiu pe arcada. Fiecare caz va fi evaluat si discutat in parte pentru a gasi cea mai buna solutie de tratament.